Наш професор коментар за Омикрон и разкри важна стъпка, която ще

...
Наш професор коментар за Омикрон и разкри важна стъпка, която ще
Коментари Харесай

Проф. Аргирова: Омикрон дойде в България, въпросът е да се докаже

Наш професор коментар за Омикрон и разкри важна стъпка, която ще направи държавното управление.

Икономическите тласъци на кабинета Петков ще бъдат в посока предоставяне на пари, разкри проф. Радка Аргирова в ефира на Нова телевизия.

По думите ѝ в страната към този момент има Омикрон, въпросът е да се потвърди. Очакваме и грип през януари, добави тя. Този вид не провокира доста тежко протичане при хората с трета бустерна доза. Може би няма да се стигне до препълване на лечебните заведения, само че след Омикрон има тежки постковид възпаления. Възпаления на бъбреците, както и мозъчна мъгла - която е в две направления и в когнитивните качества, по този начин и в паметта. Искаш да си спомниш нещо, само че не можеш. От 2-3 месеца след боледуването се възвръща, само че при някой хора интервалът е малко по-дълъг. Два-три месеца след коронавирус би трябвало да отидете на кардиолог, да си ревизирате черния дроб и белия дроб, сподели още тя.

Все още не се приказва за обща ваксина за корона вирус и за грип. Ваксината против грип е 4-валентна, добави проф. Аргирова.

По думите ѝ сега те се пробват да покачат имунизацията,за да не стане България една рискова страна и това да има съществени стопански последствия.

С премиера не сме говорили за въвеждане на зелен документ в държавната администрация, само че в случай че ме попита - ще го съветвам да го вкара, сподели още тя.

Проф. Аргирова разкри, че част от най-големите страхове на хората, свързани с имунизациите, са за тромби и това дали ще могат да имат деца, написа Novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР